Těstoviny s mangoldem a olihněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 15 g
- Sodík 683 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 174.8 mg
- Draslík 630 mg
- Vláknina 10075 mg
- Vitamín A 10075 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.9 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mangold omyjeme a nasekáme. Oloupeme cibuli a česnek, omyjeme a jemně nasekáme. Očistíme olihně, vykucháme je, propláchneme, osušíme a nakrájíme na kroužky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pokrájíme na kousky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek a cibuli, ale nenecháváme je zhnědnout. Přidáme pokrájené olihně a za občasného zamíchání asi 2 minuty prudce smažíme. Přidáme rajčata, špetku soli a špetku mletého pepře a při střední teplotě vše ještě 2-3 minuty podusíme.
-
3
Mezitím uvedeme v hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a uvaříme těstoviny. Pět minut před koncem vaření přidáme listy mangoldu. Jakmile budou těstoviny al dente, všechno scedíme, promícháme s omáčkou s olihněmi a horké podáváme.