Tagliatelle s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 350 g Těstoviny Tagliatelle
  • 400 g Losos - filety
  • 250 g Cuketa
  • 50 g Šalotka
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 100 ml Víno bílé
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 655 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 658.7 mg
  • Vláknina 7040 mg
  • Vitamín A 7040 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme omáčku. Omyjeme plátky lososa a pokrájíme na kousky. Šalotku a kopr jemně nasekáme. Oloupeme stroužek česneku a lehce rozmačkáme. Cukety pokrájíme na kolečka nebo na tyčinky.

  • 2

    Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a osmažíme na něm nasekanou šalotku, aniž by zhnědla. Přidáme kousky lososa a 2 minuty je smažíme tak, aby zatím ještě nezezlátly. Osolíme, opepříme, přilijeme bílé víno, necháme ho prudce vyvařit a pak kousky ryb

  • 3

    posypeme koprem.

  • 4

    Do jiné pánve nalijeme zbývající olej a na něm osmažíme lehce rozmačkaný česnek tak, aby ještě nezhnědl. Vyhodíme ho a přidáme pokrájené cukety. Při střední teplotě je 3-4 minuty smažíme, přidáme špetku soli a pepře. Potom cukety vyjmeme a přidáme do pánve s lososem.

  • 5

    Uvařené těstoviny smícháme s horkou směsí lososa a cuket

  • 6

    a nakonec vše ještě posypeme pepřem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu