Tagliatelle s lososem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 20 g
- Sodík 655 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 52 mg
- Draslík 658.7 mg
- Vláknina 7040 mg
- Vitamín A 7040 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme omáčku. Omyjeme plátky lososa a pokrájíme na kousky. Šalotku a kopr jemně nasekáme. Oloupeme stroužek česneku a lehce rozmačkáme. Cukety pokrájíme na kolečka nebo na tyčinky.
-
2
Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a osmažíme na něm nasekanou šalotku, aniž by zhnědla. Přidáme kousky lososa a 2 minuty je smažíme tak, aby zatím ještě nezezlátly. Osolíme, opepříme, přilijeme bílé víno, necháme ho prudce vyvařit a pak kousky ryb
-
3
posypeme koprem.
-
4
Do jiné pánve nalijeme zbývající olej a na něm osmažíme lehce rozmačkaný česnek tak, aby ještě nezhnědl. Vyhodíme ho a přidáme pokrájené cukety. Při střední teplotě je 3-4 minuty smažíme, přidáme špetku soli a pepře. Potom cukety vyjmeme a přidáme do pánve s lososem.
-
5
Uvařené těstoviny smícháme s horkou směsí lososa a cuket
-
6
a nakonec vše ještě posypeme pepřem. Ihned podáváme.