Nadívaná perlička
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 751 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 41 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 354.9 mg
- Draslík 1102.3 mg
- Vláknina 851.8 mg
- Vitamín A 851.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme nádivku - smícháme mleté maso s namočenou prolisovanou žemlí, rozškvařenou slaninou, nastrouhanou cibulí a rozetřeným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a dobře promícháme.
-
2
Očištěnou perličku osolíme, naplníme nádivkou a břišní dutinu sešijeme.
-
3
Zpěníme na másle a slanině cibulku, perličku opečeme a položíme prsíčky dolů. Lehce podlijeme a zvolna dusíme do poloměkka.
-
4
Dopékáme ji v odklopeném pekáči po obou stranách dozlatova.