Tresčí salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 300 g Treska aljašská
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Hořčice
  • 20 ml Ocet vinný
  • 50 ml Olej olivový
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Brambory zimní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 32.8 mg
  • Draslík 597.2 mg
  • Vláknina 3032.5 mg
  • Vitamín A 3032.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, zabalíme do hlinikové fólie a dáme asi na 40 minut péct do trouby předehřáté na 180°C. Mezitím očistíme ryby, vykucháme je a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Scedíme je, osušíme utěrkou, dáme do ohnivzdorné nádoby, zalijeme mlékem, přidáme sůl a pepř a asi 10 minut pečeme v troubě předehřáté na 180°C.

  • 2

    Špenátové listy propereme ve studené vodě, scedíme je, osušíme a pokrájíme na proužky. Jakmile budou ryby upečené, vytáhneme je z trouby. Vyjmeme je, vykostíme, stáhneme z nich kůži a pokrájíme je na kousky. Vyndáme z trouby brambory, odstraníme hliník, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Obložíme jimi okraj mísy, za nimi rozložíme pokrájený špenát a doprostřed naservírujeme vlažné kousky rybího masa.

  • 3

    Do misky dáme špetku soli, hořčici, ocet a trochu čerstvě mletého černého pepře. Vše důkladně promícháme. Pomalu přileváme olivový olej a vidličkou šleháme, dokud nevznikne hladká zálivka. Hotový

  • 4

    salát přelijeme zálivkou a podáváme.

Komentáře k receptu