Tresčí salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 32.8 mg
- Draslík 597.2 mg
- Vláknina 3032.5 mg
- Vitamín A 3032.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, zabalíme do hlinikové fólie a dáme asi na 40 minut péct do trouby předehřáté na 180°C. Mezitím očistíme ryby, vykucháme je a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Scedíme je, osušíme utěrkou, dáme do ohnivzdorné nádoby, zalijeme mlékem, přidáme sůl a pepř a asi 10 minut pečeme v troubě předehřáté na 180°C.
-
2
Špenátové listy propereme ve studené vodě, scedíme je, osušíme a pokrájíme na proužky. Jakmile budou ryby upečené, vytáhneme je z trouby. Vyjmeme je, vykostíme, stáhneme z nich kůži a pokrájíme je na kousky. Vyndáme z trouby brambory, odstraníme hliník, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Obložíme jimi okraj mísy, za nimi rozložíme pokrájený špenát a doprostřed naservírujeme vlažné kousky rybího masa.
-
3
Do misky dáme špetku soli, hořčici, ocet a trochu čerstvě mletého černého pepře. Vše důkladně promícháme. Pomalu přileváme olivový olej a vidličkou šleháme, dokud nevznikne hladká zálivka. Hotový
-
4
salát přelijeme zálivkou a podáváme.