Polévka chlebová (žebrácká)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 2 hrnek Chléb konzumní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 163.3 mg
  • Draslík 209.9 mg
  • Vláknina 2349.2 mg
  • Vitamín A 2349.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chleba rozkrájený na kousky, cibuli jemně rozkrájenou a utřený česnek se solí dáme vařit do 1 l vody nebo vývaru. Vše rozvaříme.

  • 2

    Polévku poté můžeme prolisovat nebo rozmixovat, anebo můžeme chléb nechat v kouscích.

  • 3

    Poté polévku odstavíme z ohně, zalijeme smetanou s rozkvedlaným čerstvým žloutkem a citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu