Pstruh na selský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Karotka
  • 50 g Celer bulvový
  • 600 g Brambory vařené
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 700 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pstruh
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1280 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 936 mg
  • Bílkoviny 115 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 559.3 mg
  • Draslík 2670.4 mg
  • Vláknina 9239.3 mg
  • Vitamín A 9239.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy očistíme, nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáčku.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli, karotku, celer, posekanou petrželku, zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou 20 minut. Zeleninu i se zbytkem vody nalijeme do pekáčku na pstruhy. Zalijeme bílým vínem, zakryjeme a pečeme asi 30 minut.

  • 3

    Pstruhy rozdělíme na talíře, omáčku zahustíme máslem s moukou, povaříme ještě 10 minut a omáčkou pstruhy na talíři přelijeme. Ozdobíme plátky vařených vajec a podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu