Pstruh na selský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1280 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 56 g
- Sodík 936 mg
- Bílkoviny 115 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 559.3 mg
- Draslík 2670.4 mg
- Vláknina 9239.3 mg
- Vitamín A 9239.3 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy očistíme, nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáčku.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli, karotku, celer, posekanou petrželku, zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou 20 minut. Zeleninu i se zbytkem vody nalijeme do pekáčku na pstruhy. Zalijeme bílým vínem, zakryjeme a pečeme asi 30 minut.
-
3
Pstruhy rozdělíme na talíře, omáčku zahustíme máslem s moukou, povaříme ještě 10 minut a omáčkou pstruhy na talíři přelijeme. Ozdobíme plátky vařených vajec a podáváme s vařeným bramborem.