Vepřové kotlety s medovou marinádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 17 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 559.2 mg
- Vláknina 890 mg
- Vitamín A 890 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli najemno nastrouháme a smícháme s vinným octem, olejem, medem, solí a pálivou paprikou.
-
2
Kotlety omyjeme, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Potřeme je připravenou směsí a necháme v chladu několik hodin odležet.
-
3
Kotlety opékáme na pánvi nebo na rožni po obou stranách a během pečení je potíráme zbylou marinádou.
-
4
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.