Vepřové kotlety s medovou marinádou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 559.2 mg
  • Vláknina 890 mg
  • Vitamín A 890 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli najemno nastrouháme a smícháme s vinným octem, olejem, medem, solí a pálivou paprikou.

  • 2

    Kotlety omyjeme, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Potřeme je připravenou směsí a necháme v chladu několik hodin odležet.

  • 3

    Kotlety opékáme na pánvi nebo na rožni po obou stranách a během pečení je potíráme zbylou marinádou.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Komentáře k receptu