Losos na víně a másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 12 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 131.2 mg
- Draslík 848.1 mg
- Vláknina 1522.4 mg
- Vitamín A 1522.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celého lososa očistíme - i v dutině břišní. Poté jej nasolíme. Břišní dutinu rovnoměrně potřeme bylinkami a vložíme na kolečka nakrájený citron a cibuli. Bylinkami posypeme i povrch ryby.
-
2
Lososa vložíme do pekáče, podlijeme vínem, přidáme kousek másla a pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů Celsia 30 minut. Poté jej obrátíme a pečeme dalších 30 minut.
-
3
Než lososa upečeme, připravíme citronovou omáčku. Majonézu vyšleháme s citronovou kůrou, dle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Hotového lososa vyndáme z trouby, z břišní dutiny odstraníme citron, cibuli i bylinky a naporcujeme na podkovy.
-
5
Podáváme s citronovu majonézou.