Rožněný chřest s holandskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 34 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 404.7 mg
- Draslík 35.7 mg
- Vláknina 52.8 mg
- Vitamín A 52.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Grilovací pánev potřeme olejem, rozpálíme a vložíme chřest zbavený dolních dřevnatých konců. Opékáme asi 5 minut a během pečení chřest jednou obrátíme.
-
2
Příprava omáčky: Do hrnku nalijeme ocet a svaříme na polovinu. Odstavíme z plotny a vmícháme 2 lžíce vody a po jednom přišleháme žloutky. Hrnek vrátíme na plotnu a na mírném ohni směs šleháme do husté, nadýchané pěny. Odstavíme z plotny a postupně všleháme rozpuštěné máslo. Nakonec omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
-
3
Chřest upravíme na talíře a přelijeme holandskou omáčkou.