Plněný kohout s rozinkami a oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Vepřová plec
  • 150 g Telecí kýta
  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Šunka uzená
  • 20 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej stolní
  • 50 ml Brandy peach
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Rozmarýn sušený
  • 1 ks Šalvěj sušená
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Kohoutí maso
  • 30 ks Mandle
  • 2 ks Žemle tuková
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4990 kcal
  • Sacharidy 213 g
  • Tuky 412 g
  • Sodík 96989 mg
  • Bílkoviny 187 g
  • Uhlovodany 194 g
  • Cholesterol 251.9 mg
  • Draslík 6033 mg
  • Vláknina 190340 mg
  • Vitamín A 190340 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 197.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme nádivku: Rozinky namočíme, scedíme a pokapeme brandy, žemle dáme do mléka, mandle nakrájíme, šunku a masa nakrájíme na kostky a umeleme je s vymačkanými žemlemi. Smícháme je s rozinkami, vejcem, žloutkem, smetanou, solí a pepřem. Kohouta vyplníme nádivkou, z venku osolíme a svážeme nití.

  • 2

    Na pekáči ho opepříme, pokapeme olejem, podlijeme vínem, posypeme bylinkami a přidáme rozmačkaný česnek. Maso dusíme pod alobalem v předehřáté troubě na 200°C asi dvě hodiny, odkrytého, politého vlastní šťávou pečeme dalších čtyřicet minut dozlatova.

  • 3

    Nakonec necháme kohouta odpočívat patnáct minut, zbavíme ho nití a podáváme okamžitě.

Komentáře k receptu