Pečená husa na jablkách s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 315 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra husí
  • 200 g Šunka uzená
  • 50 ml Brandy peach
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Husa mražená
  • 4 ks Žemle tuková
  • 4 ks Jablka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3181 kcal
  • Sacharidy 143 g
  • Tuky 234 g
  • Sodík 97099 mg
  • Bílkoviny 133 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 518.9 mg
  • Draslík 2697.2 mg
  • Vláknina 38956 mg
  • Vitamín A 38956 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husu očistíme, osolíme zvenku i zevnitř a opepříme jen zevnitř. Hodinu ji necháme odležet. Žemle namočíme do mléka a vymačkáme. Na oleji zpěníme nasekanou cibulku, po vychladnutí přidáme kostky jablek pokapané citronovou šťávou, husí játra a krkovičku na kostičky, petrželku, prolisovaný česnek, vejce, sůl pepř a brandy. Vše dobře promícháme. Směs nacpeme do husy, zašijeme ji, nohy a křídla přivážeme k trupu.

  • 2

    Husu dusíme v předehřáté troubě na 220 stupňů C asi dvě a půl až tři hodiny podlitou vodou a přikrytou alobalem. Pak odstraníme alobal, slijeme tuk a husu pečeme na mřížce dalších padesát minut dočervena. Husu průběžně mažeme vlastní šťávou.

  • 3

    Poté ji necháme čtvrt hodiny odpočívat, zbavíme ji nití a podáváme s bramborami.

Komentáře k receptu