Omeleta se smrži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 20 g Petržel kudrnka
  • 80 g Smrže čerstvé
  • 180 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 771 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 517.3 mg
  • Draslík 263.5 mg
  • Vláknina 5026 mg
  • Vitamín A 5026 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smrže rozpůlíme, dobře očistíme a opláchneme.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme smrže a restujeme 3 minuty. Podlijeme vývarem a smetanou, promícháme, osolíme a opepříme. Podusíme ještě 3 minuty.

  • 3

    V jiné pánvi rozpustíme lžíci másla a vlijeme rozšlehaná vejce, která jsme ochutili pepřem a solí. Usmažíme základní omeletu, přendáme na talíř a podélně rozkrojíme. naplníme smrži se smetanou a povrch omelety posypeme sekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s bílým pečivem jako velmi chutnou večeři.

Komentáře k receptu