Omeleta se smrži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 30 g
- Sodík 771 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 517.3 mg
- Draslík 263.5 mg
- Vláknina 5026 mg
- Vitamín A 5026 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smrže rozpůlíme, dobře očistíme a opláchneme.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme smrže a restujeme 3 minuty. Podlijeme vývarem a smetanou, promícháme, osolíme a opepříme. Podusíme ještě 3 minuty.
-
3
V jiné pánvi rozpustíme lžíci másla a vlijeme rozšlehaná vejce, která jsme ochutili pepřem a solí. Usmažíme základní omeletu, přendáme na talíř a podélně rozkrojíme. naplníme smrži se smetanou a povrch omelety posypeme sekanou petrželkou.
-
4
Podáváme s bílým pečivem jako velmi chutnou večeři.