Vylepšená tradiční sekaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 8 g
- Sodík 484 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 54.5 mg
- Draslík 248.4 mg
- Vláknina 1980.5 mg
- Vitamín A 1980.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 507.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu překrojíme a krátce ji povaříme v osolené vodě. Pak ji scedíme a zbylou vodu ještě vymačkáme. Po vychladnutí kapustu nasekáme nadrobno.
-
2
Umeleme maso, cibuli, česnek a slaninu. Vše vymícháme s vejcem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vmícháme kapustu. Pokud je směs řídká, přidáme strouhanku.
-
3
Z hmoty tvarujeme mokrýma rukama šišku, přendáme ji do pekáčku, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Zvolna upečeme dozlatova. Během pečení sekanou podléváme vodou a přeléváme výpekem.