Balkánský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 39 g
- Sodík 867 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 250.7 mg
- Draslík 1895 mg
- Vláknina 30332.5 mg
- Vitamín A 30332.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a červenou řepu omyjeme. Zvlášť uvaříme brambory a zvlášť uvaříme řepu. Oba druhy zeleniny vaříme doměkka. Scezené a vychladlé oloupeme, nakrájíme na stejné kostičky a dáme do mísy.
-
2
Uvaříme vajíčka natvrdo, oloupeme je, pokrájíme na kostičky a spolu s kostkami nakrájené salátové okurky přidáme do mísy k bramborám.
-
3
Ještě přidáme posekané vlašské ořechy a pokrájené černé olivy na kolečka.
-
4
Všechny ingredience v míse polijeme bílým jogurtem, olejem, ochutíme solí, octem, pepřem a promícháme.
-
5
Balkánský salát podáváme vychlazený.
-
6