Balkánský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Okurky
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 100 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 4 ks Brambory
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Červená řepa
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 dl Jogurt bílý
  • 0.5 dl Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 867 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 250.7 mg
  • Draslík 1895 mg
  • Vláknina 30332.5 mg
  • Vitamín A 30332.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a červenou řepu omyjeme. Zvlášť uvaříme brambory a zvlášť uvaříme řepu. Oba druhy zeleniny vaříme doměkka. Scezené a vychladlé oloupeme, nakrájíme na stejné kostičky a dáme do mísy.

  • 2

    Uvaříme vajíčka natvrdo, oloupeme je, pokrájíme na kostičky a spolu s kostkami nakrájené salátové okurky přidáme do mísy k bramborám.

  • 3

    Ještě přidáme posekané vlašské ořechy a pokrájené černé olivy na kolečka.

  • 4

    Všechny ingredience v míse polijeme bílým jogurtem, olejem, ochutíme solí, octem, pepřem a promícháme.

  • 5

    Balkánský salát podáváme vychlazený.

  • 6

Komentáře k receptu