Kapr pečený v bramborách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 779 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 40 g
- Sodík 883 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 1990.6 mg
- Vláknina 13210 mg
- Vitamín A 13210 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra (nebo jinou sladkovodní rybu) očistíme, vykucháme, odřežeme hlavu a dobře omyjeme. Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme o posypeme drobně nakrájeným česnekem z každé strany.
-
2
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Zapékací mísu vymažeme olejem, poklademe do ní polovinu brambor, osolíme a opepříme, posypeme kmínem, položíme na ně porce kapra, zakryjeme druhou polovinou brambor, které také osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Víno smícháme s 1 dl oleje a brambory přelijeme.
-
3
Pečeme při 175 °C v předehřáté troubě přibližně 45 minut (i více).
-
4
Pokud je potřeba, během pečení podlijeme vodou.
-
5
Upečené brambory mají zlatohnědou kůrku.