Vepřový bok na grilu ve vínu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Vepřový bok
  • 20 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika oranžová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 325.1 mg
  • Vláknina 2641 mg
  • Vitamín A 2641 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriku nakrájíme na plátky, rajčata a cibuli na kolečka, maso na větší kousky.

  • 2

    Připravíme jehly na špízy a potřeme je trochou oleje. Nakrájenou zeleninu s masem postupně napichujeme na jehly. Hotové špízy osolíme, opepříme a vložíme do hlubšího pekáčku. Špízy polijeme vínem a necháme dvě hodiny v chladničce.

  • 3

    Grilujeme 10 minut za občasného otáčení.

Komentáře k receptu