Vepřový bok na grilu ve vínu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 52 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 325.1 mg
- Vláknina 2641 mg
- Vitamín A 2641 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriku nakrájíme na plátky, rajčata a cibuli na kolečka, maso na větší kousky.
-
2
Připravíme jehly na špízy a potřeme je trochou oleje. Nakrájenou zeleninu s masem postupně napichujeme na jehly. Hotové špízy osolíme, opepříme a vložíme do hlubšího pekáčku. Špízy polijeme vínem a necháme dvě hodiny v chladničce.
-
3
Grilujeme 10 minut za občasného otáčení.