Plněný mořský okoun

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Okouník mořský
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej olivový
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 430.9 mg
  • Vláknina 708.3 mg
  • Vitamín A 708.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce si smícháme sardelovou pastu s drobně nakrájenou petrželkou, strouhankou a pepřem. Mořského okouna očistíme, vykucháme, omyjeme a do břišní dutiny dáme připravenou sardelovou pastu, břicho zašijeme a celou rybu osolíme.

  • 2

    Pekáč vymažeme olejem, vložíme rybu, polijeme ji zbytkem oleje a dáme do dobře vyhřáté trouby péct. Pečeme při 175°C, během pečení rybu poléváme výpekem, přibližně 45 minut a pokud je potřeba, podlijeme vodou.

  • 3

    Upečený okoun má zlatohnědou kůrku.

Komentáře k receptu