Plněný mořský okoun
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 28 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 430.9 mg
- Vláknina 708.3 mg
- Vitamín A 708.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce si smícháme sardelovou pastu s drobně nakrájenou petrželkou, strouhankou a pepřem. Mořského okouna očistíme, vykucháme, omyjeme a do břišní dutiny dáme připravenou sardelovou pastu, břicho zašijeme a celou rybu osolíme.
-
2
Pekáč vymažeme olejem, vložíme rybu, polijeme ji zbytkem oleje a dáme do dobře vyhřáté trouby péct. Pečeme při 175°C, během pečení rybu poléváme výpekem, přibližně 45 minut a pokud je potřeba, podlijeme vodou.
-
3
Upečený okoun má zlatohnědou kůrku.