Filety v těstíčku s hranolky
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
- 85 g Mouka polohrubá
- 600 g Treska aljašská
- 190 g Majonéza
- 50 ml Olej stolní
- 20 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Šalotka
- 4 ks Brambory rané
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Okurka salátová
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 59 g
- Sodík 427 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 126.8 mg
- Draslík 675.7 mg
- Vláknina 3286.5 mg
- Vitamín A 3286.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 7.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme majonézu, nadrobno nakrájené kapary a okurku, šalotku a petržel nasekané najemno. Zamícháme a přikryté vložíme do ledničky.
-
2
Těsto připravíme z mouky, soli, rostlinného oleje, půl šálku vody a bílku.
-
3
Z brambor nakrájíme hranolky, vaříme je ve vodě deset minut a poté je usmažíme na oleji.
-
4
Filety obalíme v těstíčku a smažíme je šest minut na másle.
-
5
Okamžitě podáváme.