Filety v těstíčku s hranolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 85 g Mouka polohrubá
  • 600 g Treska aljašská
  • 190 g Majonéza
  • 50 ml Olej stolní
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Šalotka
  • 4 ks Brambory rané
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Okurka salátová
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 772 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 126.8 mg
  • Draslík 675.7 mg
  • Vláknina 3286.5 mg
  • Vitamín A 3286.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 7.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme majonézu, nadrobno nakrájené kapary a okurku, šalotku a petržel nasekané najemno. Zamícháme a přikryté vložíme do ledničky.

  • 2

    Těsto připravíme z mouky, soli, rostlinného oleje, půl šálku vody a bílku.

  • 3

    Z brambor nakrájíme hranolky, vaříme je ve vodě deset minut a poté je usmažíme na oleji.

  • 4

    Filety obalíme v těstíčku a smažíme je šest minut na másle.

  • 5

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu