Sardinkové řezy
Suroviny
- 170 g Sardinky v oleji
- 1 kávová lžička Fenykl obecný
- 1 kávová lžička Kapary
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Citrony
- 2 ks Rajčata
- 0.5 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 14 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 181 mg
- Vláknina 5066.3 mg
- Vitamín A 5066.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z alobalu vystřihneme čtyři čtverce, které potřeme olivovým olejem. Řezy ze sardinek rozdělíme na čtyři části a každou dáme kůží dolů na jeden čtverec z alobalu.
-
2
Předehřejeme troubu na 180 °C.
-
3
Mezitím smícháme v misce rajčata, fenykl, kapary, papriku a česnek, vše nadrobno nakrájené. Přidáme ještě rajčatový protlak, citronovou šťávu, sůl a pepř, vše řádně promícháme. Vzniklou směs rozdělíme na jednotlivé alobaly, navrch dáme kousek másla. Vše řádně zabalíme do obalu.
-
4
Balíčky dáme na plech do trouby a pečeme asi 17 minut. Pak jeden balíček zkontrolujeme, zda je maso již upečené.
-
5
Jednotlivé porce vyndáme z alobalu a rozložíme na talíř, ozdobíme plátkem citronu a podáváme s čerstvým salátem.