Krůtí steaky s hořčičnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 16 g
- Sodík 623 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 97.6 mg
- Draslík 493.7 mg
- Vláknina 4802.5 mg
- Vitamín A 4802.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí řízky osmahneme z obou stran na rozpáleném oleji. Smažíme asi 10 minut dokud maso nezměkne.
-
2
Přitom rozpálíme jinou pánev s margarínem a přidáme mouku a smažíme asi minutu. Stáhneme plamen a za stálého míchání vaříme dokud směs není zcela hladká a hustá.
-
3
Poté vaříme asi 3 minuty, vmícháme hořčici, sůl a pepř.
-
4
Hotovou omáčku nalijeme na steaky a zdobíme čerstvými bylinkami.