Plněné žampiony zapečené v anglické slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kuřecí maso grilované
  • 150 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 27.2 mg
  • Draslík 1904.5 mg
  • Vláknina 14774.8 mg
  • Vitamín A 14774.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, nožky odstraníme a vnitřní okraje kloboučků seřízneme, aby vznikl prostor pro plnění.

  • 2

    Odřezané části hub nakrájíme nadrobno a smícháme s oloupanou, jemně nasekanou cibulí a paprikou. Směs krátce podusíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Potom do směsi přimícháme nakrájené maso, očištěný, nadrobno nakrájený pórek, smetanu, hořčici, sůl a pepř.

  • 4

    Směsí naplníme připravené žampiony, obalíme je plátky slaniny a upevníme párátkem.

  • 5

    Houby urovnáme do zapékací mísy a zapékáme asi 10 minut ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu