Plněné žampiony zapečené v anglické slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 22 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 27.2 mg
- Draslík 1904.5 mg
- Vláknina 14774.8 mg
- Vitamín A 14774.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, nožky odstraníme a vnitřní okraje kloboučků seřízneme, aby vznikl prostor pro plnění.
-
2
Odřezané části hub nakrájíme nadrobno a smícháme s oloupanou, jemně nasekanou cibulí a paprikou. Směs krátce podusíme a necháme vychladnout.
-
3
Potom do směsi přimícháme nakrájené maso, očištěný, nadrobno nakrájený pórek, smetanu, hořčici, sůl a pepř.
-
4
Směsí naplníme připravené žampiony, obalíme je plátky slaniny a upevníme párátkem.
-
5
Houby urovnáme do zapékací mísy a zapékáme asi 10 minut ve vyhřáté troubě.