Kedlubnová čorba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Kedlubna
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 2 polévková lžíce Smetana zakysaná15%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 534.1 mg
  • Vláknina 11210 mg
  • Vitamín A 11210 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.6 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu - kedlubny, mrkev, papriky a brambory - nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody.

  • 2

    Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme k ní hladkou mouku a mletou papriku, promícháme a vzniklou jíšku přidáme do vroucí polévky. Krátce povaříme, opepříme, přidáme rajče, které jsme spařili a pokrájeli na kostičky. Vaříme ještě 20 minut a odstavíme.

  • 3

    Nakonec na zjemnění přidáme do čorby lžíci smetany (nebo kajmaku) a nadrobno nakrájenou zelenou petrželku.

Komentáře k receptu