Kedlubnová čorba
Suroviny
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 3 ks Kedlubna
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Rajčata
- 2 ks Paprika zelená
- 1.2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 2 polévková lžíce Smetana zakysaná15%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 94 g
- Sodík 482 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 534.1 mg
- Vláknina 11210 mg
- Vitamín A 11210 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.6 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu - kedlubny, mrkev, papriky a brambory - nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody.
-
2
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme k ní hladkou mouku a mletou papriku, promícháme a vzniklou jíšku přidáme do vroucí polévky. Krátce povaříme, opepříme, přidáme rajče, které jsme spařili a pokrájeli na kostičky. Vaříme ještě 20 minut a odstavíme.
-
3
Nakonec na zjemnění přidáme do čorby lžíci smetany (nebo kajmaku) a nadrobno nakrájenou zelenou petrželku.