Fagioli all'uccelletto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 240 g Rajčata
  • 350 g Fazole bílé
  • 10 g Bobkový list
  • 3 g Šalvěj sušená
  • 10 g Estragon
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 125 ml Olej olivový
  • 12 ml Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1471.3 mg
  • Vláknina 24455.8 mg
  • Vitamín A 24455.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole necháme máčet přes noc ve studené vodě. Před přípravou vodu slijeme, dáme fazole do hrnce, zalijeme vodou a přidáme bouqet garni (svazek bylinek z bobkového listu, tymiánu a estragonu). Vše dáme vařit. Jakmile přivedeme vodu k varu, přilijeme 24 ml olivového oleje a necháme vařit 60 minut. Poté dolijeme 500 ml vařící vody a přisypeme 1 lžičku soli. Vaříme dalších 30 minut do změknutí.

  • 2

    Šalvěj, olej a rozpůlené stroužky česneku necháme chvíli prohřát v hrnci, poté přidáme pokrájená rajčata a vaříme 10 minut. Česnek a šalvěj z omáčky odstraníme. Do hotové omáčky vmícháme uvařené fazole, osolíme, opepříme a přilijeme trochu vroucí vody. Necháme vodu vyvařit a odstavíme z plotny.

  • 3

    Těsně před podáváním přilijeme balsamikový ocet, dobře promícháme a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu