Fagioli all'uccelletto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 26 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1471.3 mg
- Vláknina 24455.8 mg
- Vitamín A 24455.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole necháme máčet přes noc ve studené vodě. Před přípravou vodu slijeme, dáme fazole do hrnce, zalijeme vodou a přidáme bouqet garni (svazek bylinek z bobkového listu, tymiánu a estragonu). Vše dáme vařit. Jakmile přivedeme vodu k varu, přilijeme 24 ml olivového oleje a necháme vařit 60 minut. Poté dolijeme 500 ml vařící vody a přisypeme 1 lžičku soli. Vaříme dalších 30 minut do změknutí.
-
2
Šalvěj, olej a rozpůlené stroužky česneku necháme chvíli prohřát v hrnci, poté přidáme pokrájená rajčata a vaříme 10 minut. Česnek a šalvěj z omáčky odstraníme. Do hotové omáčky vmícháme uvařené fazole, osolíme, opepříme a přilijeme trochu vroucí vody. Necháme vodu vyvařit a odstavíme z plotny.
-
3
Těsně před podáváním přilijeme balsamikový ocet, dobře promícháme a ihned servírujeme.