Rýnské roštěnky
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Protlak rajčatový
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.5 šálek Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 32 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 529.7 mg
- Vláknina 1068.5 mg
- Vitamín A 1068.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a osolíme. Roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji tak, aby zůstaly uvnitř růžové. Vyjmeme je na nahřáté talíře.
-
2
Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, mletou papriku a hladkou mouku. Vše osmahneme, přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a trochu vody. Povaříme do zhoustnutí, osolíme a nalijeme na roštěnky.
-
3
Podáváme s opékanými bramborami nebo se smaženými hranolky.