Segedínské hovězí závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 100 g Vepřový bok
  • 400 g Zelí kysané
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 136 mg
  • Draslík 848.1 mg
  • Vláknina 5055.5 mg
  • Vitamín A 5055.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Maso poklademe omytým, nadrobno nakrájeným vepřovým bůčkem smíchaným s částí mleté papriky, plátky stočíme do závitků a upevníme jehlami.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme závitky a rychle je opečeme po všech stranách. Maso shrneme ke kraji kastrolu a olej v kastrolu poprášíme mletou paprikou. Necháme jen zpěnit, zalijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme.

  • 3

    Po chvíli přidáme překrájené kysané zelí, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

  • 4

    Před koncem dušení maso podlijeme smetanou rozkvedlanou s moukou.

Komentáře k receptu