Segedínské hovězí závitky
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 100 g Vepřový bok
- 400 g Zelí kysané
- 250 ml Zakysaná smetana
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 54 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 136 mg
- Draslík 848.1 mg
- Vláknina 5055.5 mg
- Vitamín A 5055.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Maso poklademe omytým, nadrobno nakrájeným vepřovým bůčkem smíchaným s částí mleté papriky, plátky stočíme do závitků a upevníme jehlami.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme závitky a rychle je opečeme po všech stranách. Maso shrneme ke kraji kastrolu a olej v kastrolu poprášíme mletou paprikou. Necháme jen zpěnit, zalijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme.
-
3
Po chvíli přidáme překrájené kysané zelí, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
-
4
Před koncem dušení maso podlijeme smetanou rozkvedlanou s moukou.