Těstoviny s vejci, pancettou a sýrem pacorino romano
Suroviny
- 350 g Špagety, Makarony
- 150 g Pancetta
- 500 ml Voda pitná
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Sůl
- 3 polévková lžíce Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 4 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1942 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 21559 mg
- Draslík 283.7 mg
- Vláknina 6527 mg
- Vitamín A 6527 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího kastrolu nalijeme vodu, tu osolíme a přivedeme k varu, poté do vody dáme špagety, které necháme vařit. Uvařené špagety musí být al dente.
-
2
Než se nám špagety uvaří, nakrájíme si pancettu na 0,5 cm silné proužky.
-
3
Vezmeme si pánev a na středním plameni rozehřejeme olej, ve kterém za občasného míchání opečeme pancettu dozlatova. Pánev odložíme stranou a vezmeme mísu v které rozmícháme vejce s polovinou sýra, přidáme petržel a pepř.
-
4
Uvařené špagety scedíme a dáme na pánev s pancettou, přidáme připravenou vaječnou směs a promícháme. Teplé špagety nám vaječnou směs dostatečně prohřejí a dodají směsi správnou konzistenci.
-
5
Nakonec vše ochutíme pepřem a solí. Podáváme posypané zbývajícím sýrem.