Telecí játra dušená na cibulce s majoránkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 23 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 531.1 mg
- Draslík 517.9 mg
- Vláknina 1083 mg
- Vitamín A 1083 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra omyjeme, očistíme, zalijeme studeným mlékem. Necháme asi 1 hodinu stát. Potom játra scedíme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
-
2
Na pánvi na oleji opečeme nadrobno nakrájenou slaninu a oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme játra, krátce je opečeme. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme téměř doměkka.
-
3
Zaprášíme moukou, opražíme, znovu podlijeme vodou a chvíli povaříme.
-
4
Nakonec pokrm osolíme a okořeníme rozemnutou majoránkou.
-
5
Vhodnou přílohou je rýže.