Gratinovaná rajčata plněná špenátem a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 10 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 189.1 mg
- Draslík 674.5 mg
- Vláknina 5291 mg
- Vitamín A 5291 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý špenát blanšírujeme chvíli v osolené vodě, okořeníme muškátem a pepřem. Špenát scedíme, nakrájíme a vložíme do kastrolu na rozehřátý olej. Přidáme žloutky a mícháme, dokud se nesrazí.
-
2
Rajčata omyjeme, vršky seřízneme a dužinu vydlabeme. Vnitřek rajčat osolíme, opepříme a naplníme špenátovou směsí.
-
3
Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do něj nastrouhaný parmezán a hmotou ozdobíme naplněná rajčata.
-
4
Zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 10 minut.