Salát s kuřecími prsíčky
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý celý
- 2 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 5 polévková lžíce Majolka
- 0.43 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 28 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 126.1 mg
- Draslík 488.4 mg
- Vláknina 725 mg
- Vitamín A 725 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme česnekovou zálivku.
-
2
V misce dobře promícháme majonézu, jogurt, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, sůl a pepř. Necháme vychladit.
-
3
Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky. Jemně naklepeme a naložíme do marinády, kterou připravíme z oleje, hořčice, soli a pepře. Necháme marinovat v chladu alespoň dvě hodiny.
-
4
Připravíme zeleninu. Hlávkový salát rozebereme, umyjeme a necháme okapat. Papriku, okurku a rajčata nakrájíme, přidáme kukuřici a vše promícháme. Osolíme a opepříme.
-
5
Větší talíř vyložíme listy hlávkového salátu, na ně nandáme směs zeleniny.
-
6
Kuřecí prsíčka opečeme na grilu nebo na na pánvi na olivovém oleji. Servírujeme na salátu polité česnekovou zálivkou. Ozdobíme snítkou čerstvých bylinek.