Polévka bramborová s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 21 g
- Sodík 993 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 7.1 mg
- Draslík 783 mg
- Vláknina 10500 mg
- Vitamín A 10500 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli slabě osmahneme na sádle, přidáme brambory a žemle, oboje pokrájené na malé kostičky a také osmahneme.
-
2
Přilijeme vývar, osolíme a povaříme do změknutí brambor (cca 15 min).
-
3
Hotovou polévku rozmixujeme.
-
4
Před podáváním polévky na suché pánvi osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka. Místo klobásy můžeme použít párek osmahnutý na troše sádla.
-
5
Nakonec polévku posypeme nasekanou pažitkou.