Polévka bramborová s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 150 g Klobása Dunajská
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 ks Žemle tuková
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 993 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 7.1 mg
  • Draslík 783 mg
  • Vláknina 10500 mg
  • Vitamín A 10500 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli slabě osmahneme na sádle, přidáme brambory a žemle, oboje pokrájené na malé kostičky a také osmahneme.

  • 2

    Přilijeme vývar, osolíme a povaříme do změknutí brambor (cca 15 min).

  • 3

    Hotovou polévku rozmixujeme.

  • 4

    Před podáváním polévky na suché pánvi osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka. Místo klobásy můžeme použít párek osmahnutý na troše sádla.

  • 5

    Nakonec polévku posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu