Palačinky plněné vepřovým mletým masem a parmezánem
Suroviny
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Sýr Parmezán
- 200 g Houby čerstvé
- 350 g Vepřové maso mleté
- 400 g Passata (drcená rajčata)
- 300 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.08 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 14 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 70.2 mg
- Draslík 396.5 mg
- Vláknina 6318 mg
- Vitamín A 6318 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Palačinky: do misky prosejeme mouku, přidáme vejce, dvě špetky soli, šleháme a pomalu přiléváme mléko. Přikryté necháme odpočinout 20 minut.
-
2
Do rozehřáté pánve dáme lžíci oleje a smažíme na něm cibuli doměkka, přidáme houby, promícháme. Přidáme maso, šalvěj, passatu a necháme vařit 15 minut, osolíme, opepříme a často mícháme.
-
3
8 palačinek smažíme na pánvi se zbylým olejem. Na každou palačinku dáme masovou směs a zarolujeme. Naskládáme do zapékací misky, ozdobíme plátky rajčat a strouhaným parmezánem. Dáme na 15 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C.