Sójové maso s rajčaty
Suroviny
- 150 g Cibule
- 300 g Sójové plátky
- 150 g Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Libeček
- 0.5 kávová lžička Saturejka
- 1 kávová lžička Česnek sušený
- 4 ks Rajčata
- 1 dl Voda pitná
- 0.35 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 4 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2871.3 mg
- Vláknina 5582.3 mg
- Vitamín A 5582.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sójové maso nakrájíme na nudličky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nudličky. Podlijeme trochou vody a dusíme 5 minut.
-
2
Zatím spaříme rajčata, oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
-
3
Nudličky okořeníme bazalkou, saturejkou, libečkem a kmínem. Přisypeme ještě sušený česnek a osolíme. Na maso naklademe kousky rajčat, přikryjeme pokličkou a dusíme dalších 5 minut. V případě potřeby podléváme vodou.
-
4
Odklopíme pokličku, přilijeme rajský protlak a vše promícháme. Zakapeme sojovou omáčkou a případně dosolíme.
-
5
Podáváme s vařenou rýží a ozdobené sekanou petrželkou.