Bramborový salát se žampiony a majonézou
Suroviny
- 400 g Brambory
- 180 g Fazolky mražené
- 150 g Jogurt bílý
- 230 g Květák
- 180 g Šunka dušená
- 50 g Žampiony - sterilované
- 10 g Petržel - nať
- 230 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 150 g Majonéza
- 10 g Fenykl čerstvý
- 0.5 ks Citrony
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 121 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 27.4 mg
- Draslík 892.2 mg
- Vláknina 16032.2 mg
- Vitamín A 16032.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.8 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nové brambory důkladně očistíme a uvaříme doměkka, vodu slijeme a brambory necháme vychladnout.
-
2
Mezitím si připravíme zálivku. Tu smícháme z nasekané petrželky, majonézy, bílého jogurtu, citrónové šťávy z půlky malého citrónu a semínek fenyklu. Na závěr můžeme ještě nastrouhat kousek citrónové kůry z důkladně omytého citrónu.
-
3
Ve slané vodě uvaříme 5 minut kolečka mrkve, růžičky květáku, půlky kukuřiček a fazolky. Dáváme pozor, aby se zelenina nerozvařila.
-
4
Okapanou zeleninu smícháme s plátky brambor a opepříme. Podáváme v misce ozdobené kostičkami šunky, půlkami žampionů a nasekanou petrželkou.