Bramborový salát se žampiony a majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 180 g Fazolky mražené
  • 150 g Jogurt bílý
  • 230 g Květák
  • 180 g Šunka dušená
  • 50 g Žampiony - sterilované
  • 10 g Petržel - nať
  • 230 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 150 g Majonéza
  • 10 g Fenykl čerstvý
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 121 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 27.4 mg
  • Draslík 892.2 mg
  • Vláknina 16032.2 mg
  • Vitamín A 16032.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.8 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nové brambory důkladně očistíme a uvaříme doměkka, vodu slijeme a brambory necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím si připravíme zálivku. Tu smícháme z nasekané petrželky, majonézy, bílého jogurtu, citrónové šťávy z půlky malého citrónu a semínek fenyklu. Na závěr můžeme ještě nastrouhat kousek citrónové kůry z důkladně omytého citrónu.

  • 3

    Ve slané vodě uvaříme 5 minut kolečka mrkve, růžičky květáku, půlky kukuřiček a fazolky. Dáváme pozor, aby se zelenina nerozvařila.

  • 4

    Okapanou zeleninu smícháme s plátky brambor a opepříme. Podáváme v misce ozdobené kostičkami šunky, půlkami žampionů a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu