Restované kuřecí maso s barevnými bramborami
Suroviny
- 13 g Anglická slanina
- 600 g Brambory
- 500 g Kuřecí prsa
- 200 g Rajčata
- 100 g Česnek
- 200 g Paprika zelená
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Estragon
- 0.5 kávová lžička Saturejka
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 14 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 109.6 mg
- Draslík 1933.2 mg
- Vláknina 17097 mg
- Vitamín A 17097 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do olivového oleje přidáme kari koření, oregano, estragon, saturejku a špetku tymiánu. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do bylinkového oleje. Necháme marinovat.
-
2
Brambory uvaříme ve slupce a pak oloupeme. Nakrájíme na kostky, zelenou papriku na proužky, rajčata na větší kousky a cibuli na srpečky.
-
3
Na pánvi rozpálíme olivový olej. Nasypeme cibuli a mletou papriku. Krátce orestujeme. Přidáme zelenou papriku a kostky brambor. Nakonec přidáme rajčata a posypeme kurkumou. Vše osolíme a dobře promícháme vařečkou. Podlijeme trochou vody a přiklopíme. Krátce podusíme.
-
4
Na jiné pánvi orestujeme slaninu, kterou jsme si nakrájeli na plátky. Když je slanina orestovaná, přídáme nakrájený česnek a také orestujeme. Naložené maso vyklopíme na pánev a zprudka opečeme. Podlijeme vodou, zakapeme sójovou omáčkou a krátce podusíme.
-
5
Podáváme na talíři spolu s bramborami. Ozdobíme sekanou petrželkou.