Istrijská sekaná
Suroviny
- 250 g Hovězí maso přední
- 250 g Telecí plec
- 100 g Salám jemný
- 50 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Brambory vařené
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 ks Kapary
- 1 ks Rohlíky bílé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 šálek Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 24 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 196.2 mg
- Draslík 442.6 mg
- Vláknina 1545.8 mg
- Vitamín A 1545.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oba druhy masa omyjeme a spolu se salámem jemně umeleme. Přidáme kapary, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Přimícháme 1 vejce, rohlík navlhčený mlékem, uvařenou, prolisovanou bramboru a mouku. Vše dobře promícháme.
-
2
Ze směsi vytvarujeme bochánek, potřeme jej rozšlehaným vejcem a upečeme v pekáči na oleji v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia.
-
3
Sekanou můžeme podávat teplou i studenou.