Zajíc pečený na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1073 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 41 g
- Sodík 797 mg
- Bílkoviny 97 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 376.2 mg
- Draslík 2021.8 mg
- Vláknina 2286.6 mg
- Vitamín A 2286.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naporcované maso osolíme a opepříme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme.
-
2
V připraveném pekáči rozehřejeme máslo a maso opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou slaninu, rajčata, cibuli a bobkový list. Vše necháme povařit asi 5 minut.
-
3
Troubu si předehřejeme na 180 °C. K masu nastrouháme chléb (nejlépe černý) a přelijeme vínem tak, aby maso bylo ponořené.
-
4
Pečeme 2–3 hodiny, následně šťávu scedíme a zjemníme zakysanou smetanou.