Zajíc pečený na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 125 ml Zakysaná smetana
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 l Víno červené
  • 2 kg Zaječí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1073 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 97 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 376.2 mg
  • Draslík 2021.8 mg
  • Vláknina 2286.6 mg
  • Vitamín A 2286.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naporcované maso osolíme a opepříme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme.

  • 2

    V připraveném pekáči rozehřejeme máslo a maso opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou slaninu, rajčata, cibuli a bobkový list. Vše necháme povařit asi 5 minut.

  • 3

    Troubu si předehřejeme na 180 °C. K masu nastrouháme chléb (nejlépe černý) a přelijeme vínem tak, aby maso bylo ponořené.

  • 4

    Pečeme 2–3 hodiny, následně šťávu scedíme a zjemníme zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu