Dušené sardinky
Suroviny
- 230 g Cibule
- 50 g Hrozinky
- 450 g Sardinka obecná
- 150 ml Vývar rybí
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Citrony
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 3 polévková lžíce Víno Marsala
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 4 polévková lžíce Olivy černé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 30 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 562 mg
- Vláknina 9865 mg
- Vitamín A 9865 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulky opékáme 15 minut dozlatova v hrnci na rozehřátém olivovém oleji. Než se cibulky opečou, dáme do misky rozinky, zalijeme marsalou, necháme namočené asi hodinu, scedíme a rozinky i marsalu schováme k dalšímu použití.
-
2
K cibulkám přidáme šalvěj, česnek, další minutu opékáme, vmícháme pokrájená rajčata a 2-3 minuty opékáme. Přilijeme rybí nebo zeleninový vývar, ocet, odloženou marsalu a pod pokličkou zvolna dusíme 25 minut.
-
3
Do hrnce přidáme sardinky a dusíme je 2-3 minuty. Přidáme piniové oříšky, rozinky, olivy a ještě 2-3 minuty zahříváme.
-
4
Hotový pokrm rozdělíme do talířů a ozdobený plátkem citronu a posypaný nakrájenou petrželkou servírujeme.