Dušené sardinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Cibule
  • 50 g Hrozinky
  • 450 g Sardinka obecná
  • 150 ml Vývar rybí
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Víno Marsala
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 4 polévková lžíce Olivy černé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 562 mg
  • Vláknina 9865 mg
  • Vitamín A 9865 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulky opékáme 15 minut dozlatova v hrnci na rozehřátém olivovém oleji. Než se cibulky opečou, dáme do misky rozinky, zalijeme marsalou, necháme namočené asi hodinu, scedíme a rozinky i marsalu schováme k dalšímu použití.

  • 2

    K cibulkám přidáme šalvěj, česnek, další minutu opékáme, vmícháme pokrájená rajčata a 2-3 minuty opékáme. Přilijeme rybí nebo zeleninový vývar, ocet, odloženou marsalu a pod pokličkou zvolna dusíme 25 minut.

  • 3

    Do hrnce přidáme sardinky a dusíme je 2-3 minuty. Přidáme piniové oříšky, rozinky, olivy a ještě 2-3 minuty zahříváme.

  • 4

    Hotový pokrm rozdělíme do talířů a ozdobený plátkem citronu a posypaný nakrájenou petrželkou servírujeme.

Komentáře k receptu