Čínská krabí polévka se sladkou kukuřicí
Suroviny
- 230 g Krabí maso mražené
- 320 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 600 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Chilli papričky nakládané
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1435 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 294.5 mg
- Vláknina 4594.3 mg
- Vitamín A 4594.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opékáme cibuli po dobu asi 5 minut v hrnci se silným dnem, ve kterém jsme rozehřáli na mírném ohni olej. Pak přidáme chilli papričku, česnek, zázvor a asi po minutě zesílíme oheň, přilijeme sherry nebo rýžové víno a vaříme. Když se množství tekutiny zmenší na polovinu, přidáme okapanou kukuřici, krabí maso, kuřecí vývar, sojovou omáčku, pět minut polévku ještě povaříme, pak vmícháme sůl, pepř a koriandr.
-
2
Odstavíme a tenkým pramínkem vlijeme vejce, důkladně promícháme a rozdělíme do nahřátých misek, kde ji ještě ozdobíme květy, které jsme vyrobili z čerstvých červených čili papriček a ihned servírujeme.