Čínská krabí polévka se sladkou kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Krabí maso mražené
  • 320 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Chilli papričky nakládané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1435 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 294.5 mg
  • Vláknina 4594.3 mg
  • Vitamín A 4594.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opékáme cibuli po dobu asi 5 minut v hrnci se silným dnem, ve kterém jsme rozehřáli na mírném ohni olej. Pak přidáme chilli papričku, česnek, zázvor a asi po minutě zesílíme oheň, přilijeme sherry nebo rýžové víno a vaříme. Když se množství tekutiny zmenší na polovinu, přidáme okapanou kukuřici, krabí maso, kuřecí vývar, sojovou omáčku, pět minut polévku ještě povaříme, pak vmícháme sůl, pepř a koriandr.

  • 2

    Odstavíme a tenkým pramínkem vlijeme vejce, důkladně promícháme a rozdělíme do nahřátých misek, kde ji ještě ozdobíme květy, které jsme vyrobili z čerstvých červených čili papriček a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu