Pestrá bramborová pánev
Suroviny
- 500 g Brambory vařené
- 200 g Klobása vepřová
- 200 g Zelí kysané
- 100 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 26 g
- Sodík 995 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 45.3 mg
- Draslík 850.3 mg
- Vláknina 10717 mg
- Vitamín A 10717 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na drobno rozsekáme, očištěné papriky nakrájíme na nudličky.
-
2
Rozehřejeme máslo s olejem, přidáme připravenou zeleninu, osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí, mletou paprikou, špetkou cukru, vše krátce osmahneme.
-
3
Uzeninu pokrájíme na nudličky, spolu se zelím vmícháme do zeleniny, podlijeme vývarem, pod pokličkou zvolna dusíme 20 minut za občasného míchání.
-
4
Pokrm podáváme posypaný nakrájenou pažitkou.