Okoun zapečený s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 18 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 233.7 mg
- Vláknina 5889.8 mg
- Vitamín A 5889.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté okouny nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle. Propláchnutou rýži povaříme v osolené vodě, scedíme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Na rýži poklademe kousky okounů, na ně vrstvu osmažené cibule a na plátky nakrájená rajčata. Navrch dáme zbylou rýži a položíme na ni vločky másla.
-
3
Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě doměkka.