Pečená štika s anglickou slaninou
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Houby čerstvé
- 30 g Celer bulvový
- 250 g Mrkev kořen
- 600 g Štika obecná
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 162 g
- Sodík 417 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 299.2 mg
- Vláknina 8889.3 mg
- Vitamín A 8889.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně narovnáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a cibuli, plátky oloupaného celeru a plátky očištěných hub. Posypeme nasekanou petrželkou a koprem, osolíme a opepříme. Navrch položíme omyté filety ze štiky a osolíme je. Na maso urovnáme oloupaná kolečka citronu, poklademe vločkami másla a zalijeme vínem.
-
2
Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.