Pečená štika s anglickou slaninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Houby čerstvé
  • 30 g Celer bulvový
  • 250 g Mrkev kořen
  • 600 g Štika obecná
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 162 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 299.2 mg
  • Vláknina 8889.3 mg
  • Vitamín A 8889.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně narovnáme oloupanou, na kolečka nakrájenou mrkev a cibuli, plátky oloupaného celeru a plátky očištěných hub. Posypeme nasekanou petrželkou a koprem, osolíme a opepříme. Navrch položíme omyté filety ze štiky a osolíme je. Na maso urovnáme oloupaná kolečka citronu, poklademe vločkami másla a zalijeme vínem.

  • 2

    Pokrm pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu