Lyonská telecí játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 20 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 519 mg
- Draslík 617.1 mg
- Vláknina 3586.8 mg
- Vitamín A 3586.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozehřejeme polovinu másla. Omytá a očištěná játra nakrájíme na plátky, opepříme a zlehka obalíme v hladké mouce. Vložíme je do másla a smažíme po každé straně 2 minuty. Játra vyjmeme na nahřátou mísu, přikryjeme a necháme na teplém místě.
-
2
Do pánve přidáme zbylé máslo, vsypeme na něj oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji osmahneme. Přilijeme ocet a šťávu od pečení jater, ale nevaříme.
-
3
Játra osolíme, pokryjeme cibulkou, polijeme šťávou a nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.