Lyonská telecí játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra telecí
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 519 mg
  • Draslík 617.1 mg
  • Vláknina 3586.8 mg
  • Vitamín A 3586.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme polovinu másla. Omytá a očištěná játra nakrájíme na plátky, opepříme a zlehka obalíme v hladké mouce. Vložíme je do másla a smažíme po každé straně 2 minuty. Játra vyjmeme na nahřátou mísu, přikryjeme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Do pánve přidáme zbylé máslo, vsypeme na něj oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji osmahneme. Přilijeme ocet a šťávu od pečení jater, ale nevaříme.

  • 3

    Játra osolíme, pokryjeme cibulkou, polijeme šťávou a nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu