Bramborové hranolky po čínsku
Suroviny
- 650 g Brambory
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1.2 l Voda pitná
- 0.96 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sůl mořská
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 2 g
- Sodík 1169 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 726.7 mg
- Vláknina 9155 mg
- Vitamín A 9155 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku rozpůlíme, cibuli rozkrájíme načtvrtky a chilli papričku rozpůlíme.
-
2
Brambory oloupeme, nakrájíme po délce na velmi tenké plátky a poté na nudličky. Nakrájené brambory vložíme do vroucí vody a povaříme 2 minuty. Vodu slijeme, brambory propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je osušíme.
-
3
Olej rozehřejeme na vysokou teplotu, přidáme chilli papričku, cibuli, česnek, smažíme půl minuty a poté vše opatrně vyjmeme. Olej opět rozehřejeme, přidáme brambory a smažíme 4 minuty dozlatova. Přidáme sójovou omáčku, sůl, ocet, plamen zmírníme a smažíme ještě zhruba minutu tak, aby byly křupavé.
-
4
Brambory vybíráme lopatkou s otvory, odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.
-
5
Hotové pomfrity upravíme na mísu, posypeme mořskou solí, chilli kořením a servírujeme.