Karotková placka s drůbežím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Krůtí prsa
  • 250 g Karotka
  • 150 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Droždí
  • 2 polévková lžíce Ovesné vločky
  • 0.22 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1104 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 329.8 mg
  • Draslík 1999.8 mg
  • Vláknina 17528 mg
  • Vitamín A 17528 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si nakrájíme maso na nudličky a umeleme je. Očištěnou, oloupanou a nastrouhanou karotku smícháme s citronovou šťávou, obojími vločkami, vejcem a sójovou omáčkou.

  • 2

    Vedle si opereme petrželku a nasekáme ji a přidáme do jogurtu.

  • 3

    Na teflonové pánvi rozpustíme tuk a ze směsi karotky a masa uděláme placičky a z obou stran je opékáme dozlatova po dobu asi 5 minut.

  • 4

    Hotové placky podáváme s petrželkovým jogurtem.

Komentáře k receptu