Ragú z drůbežích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 40 g
- Sodík 482 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 710.5 mg
- Vláknina 8513 mg
- Vitamín A 8513 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá játra nakrájíme na malé kousky a opékáme je na horkém oleji asi 4 minuty.
-
2
Potom přidáme oloupaná, na kousky nakrájená jablka, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a vše ještě chvíli opékáme.
-
3
Měkká játra a jablka vyjmeme na nahřáté talíře, zbylý tuk zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a povaříme. Do omáčky vložíme játra s jablky, osolíme a necháme přejít varem.
-
4
Podáváme s bramborovou kaší.