Francouzský sýrovo-žemlový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 32 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 499.8 mg
- Draslík 117.7 mg
- Vláknina 25 mg
- Vitamín A 25 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce a zalijeme horkým mlékem, které necháme vsáknout.
-
2
Potom žemle vymačkáme, prolisujeme a v míse smícháme se žloutky, nastrouhaným sýrem, solí a špetkou muškátu. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Směs urovnáme do máslem vymazané formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 35 minut.