Skopové maso s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopová kýta
  • 300 g Fazole bílé
  • 70 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1393.8 mg
  • Vláknina 23794.8 mg
  • Vitamín A 23794.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytého masa seřízneme lůj a kýtu (nebo plec) potřeme česnekem, jemně utřeným se solí. Lůj rozškvaříme, maso na něm po všech stranách opečeme.

  • 2

    Vedle masa osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pepř, podlijeme vodou a maso dusíme do měkka.

  • 3

    Zvlášť uvaříme předem namočené fazole a scedíme je.

  • 4

    K měkkému masu přidáme rajčatový protlak, podle potřeby přilijeme horkou vodu a krátce povaříme.

  • 5

    Na talíře upravíme fazole, polijeme je šťávou z masa, navrch položíme porce skopové kýty.

Komentáře k receptu