Skopové maso s fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 19 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1393.8 mg
- Vláknina 23794.8 mg
- Vitamín A 23794.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytého masa seřízneme lůj a kýtu (nebo plec) potřeme česnekem, jemně utřeným se solí. Lůj rozškvaříme, maso na něm po všech stranách opečeme.
-
2
Vedle masa osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pepř, podlijeme vodou a maso dusíme do měkka.
-
3
Zvlášť uvaříme předem namočené fazole a scedíme je.
-
4
K měkkému masu přidáme rajčatový protlak, podle potřeby přilijeme horkou vodu a krátce povaříme.
-
5
Na talíře upravíme fazole, polijeme je šťávou z masa, navrch položíme porce skopové kýty.