Polská hrachová polévka s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Klobása Dunajská
  • 150 g Hrách loupaný
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 150 g Hovězí maso přední
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 30.5 mg
  • Draslík 172.4 mg
  • Vláknina 5067.3 mg
  • Vitamín A 5067.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočený hrách uvaříme spolu s omytým masem do měkka, maso vyjmeme, hrách prolisujeme.

  • 2

    Na sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Jíšku zalijeme prochladlou polévkou s prolisovaným hrachem, rozšleháme a chvíli povaříme. Okořeníme pepřem, česnekem utřeným se solí a přidáme uvařené, na kousky pokrájené maso a klobásu. Necháme jen prohřát.

  • 3

    Podáváme jako samostatný pokrm s chlebem.

Komentáře k receptu