Polská hrachová polévka s hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 26 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 30.5 mg
- Draslík 172.4 mg
- Vláknina 5067.3 mg
- Vitamín A 5067.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem namočený hrách uvaříme spolu s omytým masem do měkka, maso vyjmeme, hrách prolisujeme.
-
2
Na sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Jíšku zalijeme prochladlou polévkou s prolisovaným hrachem, rozšleháme a chvíli povaříme. Okořeníme pepřem, česnekem utřeným se solí a přidáme uvařené, na kousky pokrájené maso a klobásu. Necháme jen prohřát.
-
3
Podáváme jako samostatný pokrm s chlebem.