Sladkokyselé čínské kuře
Suroviny
- 225 g Kuřecí prsa
- 100 g Sójové výhonky
- 75 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Cibule
- 1 ks Ananas
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1 špetka Kari koření
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Solamyl
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 12 g
- Sodík 470 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 1549.1 mg
- Vláknina 3801.5 mg
- Vitamín A 3801.5 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 169.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Ve wok pánvi rozpálíme olej a maso asi 3minuty restujeme. Poté přidáme na kousky nakrájenou cibuli, nakrájenou papriku zbavenou semínek, sójové klíčky a za stálého míchání restujeme další asi 3minuty.
-
2
Přidáme vývar, sójovou omáčku, ocet, kečup, med a na kousky nakrájený ananas. Vše restujeme ještě cca 2minuty, dokud maso není zcela hotové.
-
3
Mezitím smícháme maizenu s troškou vody, vlijeme do pánve a vše vaříme za stálého míchání dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme a směs těsně před podáváním posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.