Provensálské plátky rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 12 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 553.8 mg
- Vláknina 12264.2 mg
- Vitamín A 12264.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli a česnek, bylinky opereme, osušíme a otrháme lístky. Cibuli, česnek, strouhanku, sůl, bylinky a pepř rozmixujeme s polovinou oleje.
-
2
Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
-
3
V pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme máslo a plátky rajčat na tuku podusíme. Pak je teprve osolíme a opepříme.
-
4
V druhé pánvi krátce osmahneme cibulovou kaši s kořením, rajčata dáme na mísu a ohřáté pyré na ně rozdělíme. Ihned podáváme.