Provensálské plátky rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 3 ks Petržel - nať
  • 3 ks Bazalka
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5.12 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 553.8 mg
  • Vláknina 12264.2 mg
  • Vitamín A 12264.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a česnek, bylinky opereme, osušíme a otrháme lístky. Cibuli, česnek, strouhanku, sůl, bylinky a pepř rozmixujeme s polovinou oleje.

  • 2

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    V pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme máslo a plátky rajčat na tuku podusíme. Pak je teprve osolíme a opepříme.

  • 4

    V druhé pánvi krátce osmahneme cibulovou kaši s kořením, rajčata dáme na mísu a ohřáté pyré na ně rozdělíme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu